Rödbetor med Chèvre
Kategori: Matrecept, Vegetariskt
4 portioner
8 rödbetor
4 skivor chèvreost
Honung
1 dl valnötter
1 tsk flingsalt
Ev. ruccola
Gör så här
Ansa rödbetorna och skölj av dem.
Koka rödbetorna i vatten i ca 20-25 min.
Testa att sätta i provsticka i rödbetorna, om dem släpper är den klar.
Skrapa av försiktigt av skalen på rödbetorna under rinnande vatten (använd gärna engångshandskar om du vill undvika bli röd om händerna).
Delar betorna 2-6 delar beroende storlek.
Grovhacka valnötterna och ugnsrosta på ungsäker form med lite flingsalt.
Skiva chèvren i 4 skivor i en ugnsform med bakplåtspapper.
Grovhacka valnötterna och lägg i en separerad ugnsform med lite flingsalt.
Gratinera i 250°C i ca 3-5 minuter, tills osten blir lite krämig och nötterna få lite färg.
Lägg ruccola på portionsfat med rödbetor, toppa med chèvre skiva, strö nötter över samt ringla honung. Strö över flingsalt.

Mumsfilibabba!