liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Rödbetor med Chèvre

Kategori: Matrecept, Vegetariskt

4 portioner
8 rödbetor
4 skivor chèvreost 
Honung
1 dl valnötter
1 tsk flingsalt
Ev. ruccola 
 
Gör så här
Ansa rödbetorna och skölj av dem.
Koka rödbetorna i vatten i ca 20-25 min.
Testa att sätta i provsticka i rödbetorna, om dem släpper är den klar.
Skrapa av försiktigt av skalen på rödbetorna under rinnande vatten (använd gärna engångshandskar om du vill undvika bli röd om händerna). 
Delar betorna 2-6 delar beroende storlek.
 
Grovhacka valnötterna och ugnsrosta på ungsäker form med lite flingsalt.
 
Skiva chèvren i 4 skivor i en ugnsform med bakplåtspapper.
Grovhacka valnötterna och lägg i en separerad ugnsform med lite flingsalt.
Gratinera  i 250°C i ca 3-5 minuter,  tills osten blir lite krämig och nötterna få lite färg. 
 
Lägg ruccola på portionsfat med rödbetor, toppa med chèvre skiva, strö nötter över samt ringla honung.  Strö över flingsalt. 
 Mumsfilibabba!
Kommentera inlägget här: