liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Vanilj- och chokladpannacotta

Kategori: Bakning, Pannacotta

2 portioner
Choklad;
0,75 blad gelatinblad
1,5 dl grädde
2,5 msk sötströ
2,5 msk kakao

Gör så här;
Läg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Häll upp grädde i en kastrull och tillsätt sötströ och kakao och rör om. 
Värm ut gräddblandningen. Tillsätt gelatinblad, tills det har löst upp sig. 
Häll lika mycket i två fina glas och ställ in det i kylskåpet i 4 h. 
 
Vanilj;
0,75 blad gelatinblad
1,5 dl grädde
1,5 msk sötströ
0,5 krm vaniljpulver. 
 
Gör så här;
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Häll upp grädde i en kastrull och tillsätt sötströ och vaniljpulver och rör om. 
Värm ut gräddblandningen. Tillsätt gelatinblad, tills det har löst upp sig.
Häll upp kallt vatten i diskhon, till halva kastrullens storlek i höjd, och ställ ner kastrullen och kyl av grädden (för annars så smälter chokladen i glaset). 
Häll lika mycket i två fina glas och ställ in det i kylskåpet i 4 h. 

Mumsfilibabba!