liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Panerad rödspätta och remouladesås

Kategori: Fisk, Matrecept

1 portion
Rödspätta
1-2 rödspättefilé
Mjöl
1 ägg
Ströbröd
Salt

Remouladesås
Creme fraiche 
Majonnäs
Gurkmix
Senap

Gör så här; 
Rödspätta; Ta fram tre djupa tallrikar. Häll mjöl i en, uppvispad ägg i den andre och ströbröd och salt i den tredje tallrik. 
Lägg i filén i mjölet, så hela filén får mjöl på hela sidorna, samma sak i ägg och sen i ströbröd. 
Stek filéerna i smör i några minuter, tills paneringen är gyllenbrun på båda sidorna. 
 
Remouladesås; Blanda ingredienserna och serveras som kall sås. 
 
Gott att serveras med potatis och kokt morot!
Mumsfillibaba!