Kalops
4 portioner
1 kg grytbitar av högrev
200 g morötter
2 gula lök
Smör
6 lagerblad
12 pepparkorn
ca 4 msk vetemjöl
1 liter vatten
ca 2 tsk salt
Svartpeppar
Collorit soja
Gör så här
Bryn köttet i omgångar i smör (gärna i gjutjärnsgryta), salta och peppra.
Lägg det brynta köttet på tallrik tills allt kött är brynt.
När allt kött är brynt, häll tillbaka köttet i grytan.
Häll i vatten, lagerblad och pepparkornen.
Låt det koka i ca 2-2,5 timmar.
Skala löken och dela på två.
Skala morötterna och skär i tjocka slantar.
Låt köttet koka tillsammans med lök och morötter, tills morötterna är mjuk.
Ta bort pepparkornen, lagerblad och löken.
Red av kalopsen med mjöl till den konsistens önskar.
Smaka av med salt och peppar.
Häll i några droppar av collorit till den färg som önskar.
Gott att serveras med potatis och rödbetor

Lägg det brynta köttet på tallrik tills allt kött är brynt.
När allt kött är brynt, häll tillbaka köttet i grytan.
Häll i vatten, lagerblad och pepparkornen.
Låt det koka i ca 2-2,5 timmar.
Skala löken och dela på två.
Skala morötterna och skär i tjocka slantar.
Låt köttet koka tillsammans med lök och morötter, tills morötterna är mjuk.
Ta bort pepparkornen, lagerblad och löken.
Red av kalopsen med mjöl till den konsistens önskar.
Smaka av med salt och peppar.
Häll i några droppar av collorit till den färg som önskar.
Gott att serveras med potatis och rödbetor

Mumsfillibaba!