Påskbakelse / Solskensbakelse
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
Jordgubbssylt
Jordgubbssylt
3 dl grädde
1 konserv periskohalvor
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C.
Vispa äggen och sockret pösigt med elvisp.
Bland mjöl och bakpulver i smeten, på lägsta hastigheten på elvispen i 20 sekunder. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, 30*40 cm.
Grädda i ugnen i 5 min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret försiktigt som kakan har gräddats på.
Kan pensla på med kallt vatten på pappret, så lossnar det lättare.
Kan pensla på med kallt vatten på pappret, så lossnar det lättare.
Bred genast på fyllning och rulla ihop kakan på brädden.
Låt rulltårtan svalna innan den skärs i bitar.
Låt rulltårtan svalna innan den skärs i bitar.
Vispa grädden, ska vara mitt imellan fast och lös.
Lägg en klick grädde på rulltårtsbit och lägg på en persika halva.
Lägg en klick grädde på rulltårtsbit och lägg på en persika halva.

Mumsfilibabba!