liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Smultrongårdens vaniljkaka

Kategori: Bakrecept

Kakan
4 ägg
4 ½ dl socker
3 tsk bakpulver
1½ dl vatten 37°C
4½ dl siktad mjöl
 
Fyllning
180 g smör
1½ dl mjölk
6 msk vaniljsocker
 
Gör så här;
Kakan
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker vitt.
Vispa i vatten liten fort. 
Tillsätt siktad mjöl (mjölsiktare eller häll över en tät sil)
och bakpulver och rör ned med en slickepott, inte för länge.
Grädda i smörad och bröad form (24 cm) i 25-30 minuter.

Fyllning
Koka alla ingredienser i någon minut. Låt stå en stund.
Dela kakan i mitten. Slå över fyllningen och lägg på överst lagret. 
Pudra rikligt med florsocker över. 
 
Serveras med vispad grädde. Mumsfilibaba!
 
 
Kommentera inlägget här: