Kålpudding
4 portioner
1½ dl kokt vitt ris
800 g vitkål
25 g smör
2 msk sirap
1½ tsk salt
1 dl vatten
1 gul lök
300 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
1 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar.
Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar.
Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar.
Ringla över sirap och salta, fräs lite till.
Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet.
Låt koka tills vattnet kokat bort.
Skala och finhacka löken.
Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäkert form.
Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Gott att serveras med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och inlagd gurka.
Mumsfilibabba!