liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Choklad biskvier

Kategori: Bakning, Kakor

Ca 40 st
 
Bottnar
400 g Mandelmassa 
3 äggvitor 
2 dl strösocker 
 
Smörkräm
400 g smör rumstempererad 
4 dl florsocker 
4 msk kakao 
1 msk vaniljsocker 
3 msk kallt stark kaffe 
3 äggula 
 
Garnering
400 g ljus Blockchoklad 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassa. Tillsätt äggvitor och strösocker och rör om. Spritsa ut 4 cm cirklar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Gräddas i ugnen i ca 10-15 min tills dom har fått en gyllenbrun färg. Låt kakorna svalna innan man tar bort kakorna från bakplåtspappret. 
 
Blanda den rumstempererade smöret med florsocker, kakao, vaniljsocker, kaffe och äggulorna. Ställ smörkrämen i frysen ett tag. 
Bred på smörkrämen på kakorna, bre så det blir som en kulle på mitten. 
Ställ kakorna i frysen. 
 
Smält blockchoklad i vattenbad, doppa kakorna i chokladen.  Ställ in kakorna i kylen eller frysen. 
 
Lycka till!
 
Kommentera inlägget här: