liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Bröd

Kategori: Bakrecept, Bröd

ca 16 st
5 dl vatten
2 dl havregryn

1-2 tsk salt
4 dl 37° vatten
1 pkt (50 g) jäst
2 tsk honung
20 dl mjöl
 
Gör så här; 
Häll 5 dl kokande vatten på havregrynet, salta och låt det svälla i ca 30 min.
Blanda jästen med 4 dl 37° vatten och häll i havregryns gröten. 
Häll i honungen. Häll i mjölet, och det ska vara lite kladdigt. (Skall ej vara som kanelbull deg.)
Låt degen jäsa i 60 minuter under kökshandduk.
Dela degen i ca 16 bitar med hjälp av degskrapan på en  ugnsplåt med bakplåtspapper. 
Låt brödet jäsa i 30-60 minuter till under kökshandduk.
Gräddas i 250°C i mitten av ugnen, i ca 10 minuter.
Låt brödet svalna på galler.
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: