Baconinlindad fläskfilé med champinjoner och potatisgratäng
3-4 portioner
Potatisgratäng
12-15 potatisar
3 dl grädde
Smör
Salt
Peppar
Baconinlindad fläskfilé med champinjoner
1 fläskfilé
2 pkt bacon
Mycket Champinjoner*
Salt
Peppar
*Champinjer sjunker under tillagning för vattnet försvinner, där av behöver man mer champinjoner.
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Potatisgratängen
Skala potatisen och skiva potatisen och lägg det i en ugnssäkerform.
Salta och peppra vid varje lager, tillsätt lite smör och fortsätt med potatisen.
Häll på grädden.
Gräddas i ugnen i ca 45-60 min tillsammans ed Baconinlindad fläskfilé med champinjoner.
Baconinlindad fläskfilé med champinjoner
Bryn fläskfilén i stekpanna och krydda med salt och peppar, så fläskfilén får en fin färg.
Lägg fläskfilén i en smord ugnsäker form.
Linda in fläskfilén med bacon.
Skiva champinjonerna och bryn det i en stekpanna med salt och peppar tills svampen har fått fin färg.
Lägg champinjonerna runt om fläskfilén.
Gräddas i ugnen i ca 45 min.
Smaklig måltid!