liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Fetaostfyllda biffar, champinjonstuvning och klyftpotatis

Kategori: Kött, Matrecept

4 portioner
 
Fetaostfyllda biffar
500-600 g blandfärs
½-1 pkt fetaost på bit
En skvätt grädde
Salt
Svartpeppar
Chili krydda
Cayennepeppar

Klyftpotatis
8 potatisar
Rapsolja
Salt och peppar

Champinjonstuvning
2 askar ´á 250 g champinjoner
2 dl cremé fraiche
Skvätt grädde
Salt
Svartpeppar
 
Gör så här;
Klyftpotatis
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj potatis och klyfta potatisen. Blanda potatis med rapsolja, salt och peppar i en bunke. 
Lägg klyftpotatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper, och ställ i den i ugnen i ca 20 min.
 
Fetaost biffar 
Blanda blandfärsen, grädde, salt, svartpeppar, chili krydda och cayennepeppar med att sila igenom fingrarna. 
Skär fetaosten i stora kuber och linda köttfärsen i kuberna tunt.
Stek med mycket smör tills dom har fått fin färg och är genomstekta.
 
Champinjonstuvning
Skiva champinjonerna och stek i smör tills vätskan är borta.
Salta och pepprea.
Häll i cremé fraiche och grädde och låt det puttra en stund.
 
Mumsfilibabba! 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: