liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Mangold- och kikärtsgryta med tamarind

Kategori: Matrecept, Vegetariskt

Recept från vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi, Örebro
 
4  msk tamarinpasta
400 g mangold (alternativt spenat eller grönkål)
1½ tsk korianderfrön
1 medelstor gul lök
2 tsk kummin
1½ msk olivolja
1 tsk tomatpuré
400 g krossade tomater
3½ dl vatten
4 tomater
1½ msk socker
400 g nykokta kikärtor
1 citron, saft
En näve färsk korianderblad 
Salt och svartpeppar
 
Gör så här;
Koka tamarinden i vatten i några minuter. Pressa ur fruktköttet ur skalen.. Koka ihop fruktköttet med lite salt och råsocker. Mixa till en pasta och smaka av med eventuellt med lite socker.
Torrosta korianderfröna i stekpannan och stöt från i mortel eller mixa dom grovt.
Fräs löken gyllenbrun och mjuk. Tillsätt tomatpurén ytterligare en stund.
Blanda tomatkross, kryddor, socker, kikärtor och mangold.
Tillsätt vatten eller överflödig vätska koka bort. Grytan ska bli tjockflytande i konsistens.
Hacka tomaterna i grova bitar. Rör ner i grytan och låt dom bli varma. 
Blanda i den hackade koriandern och smaka av. 
 
Smaklig måltid 
 
 
Kommentera inlägget här: