liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Chokladmuffins med choklad och hallonmousse topping

Kategori: Bakning, Mjuk kaka, Veganskt

Recept från vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi, Örebro
 
Muffins
3 dl mandel
3 ägg
1½ dl dadlar utan kärnor eller torkade, hackade dadlar
1 mogen banan
½ dl kakao
En gnutta salt
Kokosolja till formarna
 
Chokladmousse
2 mogna avokado
½-1 dl kakao
2 msk honung
1 krm vaniljfrön
 
Hallonmousse
200 g frysta hallon
2 dl cashewnötter
½ msk färskpressad citron
Zest från 1 citron
1 krm vaniljfrön 
 
Gör så här;
Muffins; Sätt ugnen 175°.
Mixa mandel till mjöl i matberedaren. Häll dem i en bunke. 
Hacka dadlarna i mindre bitar. Om dadlarna är torra - blötlägg dem i en liten stund i ytterst lite vatten. 
Mixa dadlarna till en relativt slät massa.
Tillsätt samtliga ingredienser i matberedaren och köra tills du får en jämn smet. 
Klicka upp i penslade muffinsformar och grädda i ca 12 min. 
Låt svalna på galler.
 
Chokladmousse; Tar ur avokadokärnorna, dela i bitar. Lägg dom tillsammans med kakao, honung och vaniljfrön i matberedare. Mixa till en slät massa. Stanna beredaren med jämna mellanrum och skrapa ner från kanterna. Smaka av. Låt den ligga en stund i kylskåpet.
 
Hallonmousse; Blötlägg cashewnötter i 2 timmar. Häll av vattnet. 
Lägg nötterna i en matberedare och mixa så slätt som möjligt. 
Blanda övriga ingredienser i nötkrämen.
Mixa till en slät mousse. Låt den ligga en stund i kylskåpet.
 
Ganering: Häll moussen i två olika spritspåsar. 
Ställ muffinsen på ett fat och spritsa med chokladmoussen och sedan hallonmoussen.
 
 
 
Kommentera inlägget här: