liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Belgiska våfflor

Kategori: Matrecept, Vegetariskt

 
300 g mjölk (3 dl)
210 g vetemjöl (3,5 dl)
180 g smör
10 g bakpulver (2 tsk)
1 vaniljstång (1 tsk vaniljpulver)
2 ägg
70 g strösocker (3/4 dl)
 
Gör så här
Smält smöret. 
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa gulorna med strösocker. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver. 
(Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.)
Vispa ned mjölken i mjölblandningen. 
Vänd därefter ned äggulevispet och smöret. 
Vänd sist ner de vispade äggvitorna. 
Grädda våfflor av smeten i ett belgisk våffeljärn, 
ca 4-6 minuter beroende på hur snabbt järnet är, 
tills de är gyllenbruna. 
Lägg dem på galler efter gräddningen,
det gör att de håller sig frasiga. 
 
Serveras med valfria tillbehör. 
Mumsfilibaba!
 
Kommentera inlägget här: