Belgiska våfflor
Kategori: Matrecept, Vegetariskt
300 g mjölk (3 dl)
210 g vetemjöl (3,5 dl)
180 g smör
10 g bakpulver (2 tsk)
1 vaniljstång (1 tsk vaniljpulver)
2 ägg
70 g strösocker (3/4 dl)
Gör så här
Smält smöret.
Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa gulorna med strösocker.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver.
(Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.)
Vispa ned mjölken i mjölblandningen.
Vänd därefter ned äggulevispet och smöret.
Vänd sist ner de vispade äggvitorna.
Grädda våfflor av smeten i ett belgisk våffeljärn,
ca 4-6 minuter beroende på hur snabbt järnet är,
tills de är gyllenbruna.
Lägg dem på galler efter gräddningen,
det gör att de håller sig frasiga.
Serveras med valfria tillbehör.
Mumsfilibaba!
