liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Kanelbullekladdkaka

Kategori: Bakning, Mjuk kaka

12 portioner
 
200 g smör
1 msk malen kardemumma (10 g)
2½ dl vetemjöl (150 g)
2 dl strösocker (180 g)
1 krm salt
3 ägg
 
Garnering
50 g smör
2 msk (26 g)
2 msk kanel (12 g)
2 tsk vaniljsocker (6 g)
Pärlsocker
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Spänn fast bakplåtspapper i en springform (24 cm ø).
Smält smöret.
Vispa ägg, strösocker, kardemumma och salt i en bunken.
Vispa ned ner smöret. 
Sikta ned mjölet och rör om med en slev.
Häll smeten i formen.
 
Garneringen. Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker.
Ringa garneingen mitten av smeten och snurra runt som en kanelbulle.
Dra med en kniv om man vill ha bredare kanel slinga. 
Strö pärlsocker på kakan.
 
Grädda i kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt kakan svalna på ett galler. 
Kanelbullens dag är 4 oktober  
 
Mumsfilibabba!