liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Sjömansbiff

Kategori: Kött, Matrecept

4 portioner
 
500 g skivat nötkött av innanlår, bog, högrev
3 gula lökar
10-12 medelstora potatisar (ca 1 kg)
2-3 msk smör
1½ tsk salt
2 krm vit- och svartpeppar
3 dl lättöl + 1 dl vatten (eller 4 dl vatten)
1 köttbuljong
Dill, fryst
 
Gör så här:
Skär köttet i små grytbitar. 
Skala potatisen och löken. 
Skiva potatisen och finhackade löken. 
Stek löken tills den blir mjuk och lägg på en tallrik.
Stek och krydda köttet med salt och peppar och lägg på en tallrik. 
Späd vatten i stekpannan och lägg i buljongen, och låt buljongen lösas upp. 
Varva potatis, kött och lök i en kastrull, börja med potatis och avsluta med potatis. 
Salta, peppra och dill på potatisen. 
Häll på skyn. 
Koka under lock på svag värme tills potatis är mjuk och köttet mört, ca 45 min. 
Mumsfilibabba!