Vanilj- och chokladpannacotta
Kategori: Bakning, Pannacotta
2 portioner
Choklad;
0,75 blad gelatinblad
1,5 dl grädde
1,5 dl grädde
2,5 msk sötströ
2,5 msk kakao
Gör så här;
Gör så här;
Läg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Häll upp grädde i en kastrull och tillsätt sötströ och kakao och rör om.
Värm ut gräddblandningen. Tillsätt gelatinblad, tills det har löst upp sig.
Häll lika mycket i två fina glas och ställ in det i kylskåpet i 4 h.
Vanilj;
0,75 blad gelatinblad
1,5 dl grädde
1,5 msk sötströ
0,5 krm vaniljpulver.
Gör så här;
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Häll upp grädde i en kastrull och tillsätt sötströ och vaniljpulver och rör om.
Värm ut gräddblandningen. Tillsätt gelatinblad, tills det har löst upp sig.
Häll upp kallt vatten i diskhon, till halva kastrullens storlek i höjd, och ställ ner kastrullen och kyl av grädden (för annars så smälter chokladen i glaset).