Marängtårta
8-10 portioner
5 äggvitor (6 om äggen är små)
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Till formen
1 msk smör
1 dl riven kokos
Till garnering
2 dl vispgrädde
50 g blockchoklad
Valfri frukt eller bär
Gör så här
En annorlunda marängtårta med en konsistens som påminner om kokosbollar.
Sätt ugnen på 250°C och ha gallret längst ned i ugnen.
Smör en löstagbar botten (springform), ca 24 cm.
Strö runt riven kokos i formen.
Blanda alla ingredienser till tårtan i en skål, vispa till ett hårt skum i 10 minuter.
Vänd skummet i den kokosbeklädda formen.
Ställ in formen i ugnen och stäng av ugnen.
Ställ in formen i ugnen och stäng av ugnen.
Låt formen stå minst 5 timmar i ugnen, gärna över natten.
Till serveringen vispa grädden och ha på tårtan.
Strössla över riven choklad.
Garnera med frukt och bär.
Mumsfilibabba!
