Äppelsockerkaka med kanel
12-14 bitar
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
100 g smör
1 dl mjölk
1-1½ tsk kanel
2 äpplen
Ströbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl i bunken och vispa.
Blanda ner det smälta smöret och mjölk i bunken och vispa alltihop till en slät smet.
Smöra och bröa en sockerkaksform/springform.
Skala äpplen, riv äpplen på den grova sidan på ett rivjärn.
Pudra lite kanel på den rivna äpplen och tillsätt i smeten och blanda med slickepott.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min.
Låt den svalna i formen innan du lägger på tallrik och skär i bitar.
Gott att servera med grädde vaniljsås.
Mumsfilibabba!
