Kerala fish curry med lime
2 portioner
½ gul lök
1 sötpotatis
3/4 msk curry
3/4 msk curry
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 fp kokosmjölk
1 grön paprika
1 lime
300 g kolja
2 vitlöksklyftor
1½ dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 tsk honung
1 msk tomatpuré
½ tsk salt
Svartpeppar
Rapsolja
Naanbröd
Naanbröd
Ris
Gör så här
Värn ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka ris enligt förpackningen.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen lagom till serveringen.
Skala och klyfta löken,
Skala sötpotatisen och skär i 2*2 cm stora bitar.
Stek lök, sötpotatis, curry, malen koriander, spiskummin
och pressad vitlök i olja, i 3-4 min på medelvärme.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong, honung och tomatpuré.
Sjuda 8-10 min tills sötpotatis är mjuk.
Tärna grön paprika smått.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet.
Skär koljafilé i mindre bitar, krydda med salt och svartpeppar.
Lägg ner fisken i gryta.
Sjuda i 2-3 min tills fisken är klar.
Smaka av med lite salt.
Strö paprika över kerala fish curry.
Gott att servera med ris och naanbröd!
