Gräddtårta
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk (3%)
3 äggulor
1,5 msk majsena
1,5 msk socker
1,5 msk vaniljsocker / 1 krm vaniljpulver
Tillsätt siktad mjöl (mjölsiktare eller häll över en tät sil)
hög kant och i botten i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna och dela 3 lika bottnar.
Vaniljkräm
Blanda allt utom vaniljsockret i en liten kastrull.
Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull till rätter med ägg,
för då blir krämen gråaktig.
Sjuda på svag värme under vispning tills krämen har tjocknat, men låt den inte koka.
Låt krämen svalna och smaksätt den medd vaniljsockret / vaniljpulvret.
Alternativ
Gör marsankrämen enligt anvisning på paket med 1 msk marsanpulvret extra,
så det blir en tjock kräm.
Vispa grädden fast.
Montering
Spä lite saft på den understa botten och bred ut sylten till en 1 cm från kanten,
för att sylten kommer bre ut sig när nästa tårtbotten läggs på, och undviker att sylten
bre ut sig i grädden man lägger på den sen.
Lägg nästa tårtbotten och spä på med lite saft och bre ut vaniljkrämen till 1 cm från kanten.
Lägg på sista tårtbotten och spä lite med saft på.
Bre grädden tunt på hela tårtan, spritsa resten av grädden.
Garnera tårtan med vad du vill, det är bara fantasin som sätter gränser! ;-)Jag garnerade med mandarinklyftor på finhackad mjölkchoklad.
PS andra gången jag spritsat en tårta.
Tårtbotten är gjort i 12 cm springform.
Mumsfilibabba!