liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Saffrans cheesecake

Kategori: Bakning, Cheesecake

3 st ägg
1 ½ dl socker
1 pkt saffran
200 g Philadelphiaost 
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
 
Gör så här:
Dela äggen. Lägg äggulorna i en större bunke och äggvitorna i en mindre bunke.
Häll strösocker och saffran över äggulorna. Vispa till en pösig smet.
Tillsätt Philadelphiaosten. Blanda ner den till en jämn smet på låg hastighet med elvispen.
Gör rent visparna och vispa grädden i en egen bunke. Vispa lagomt fast. 
Blanda grädden med den andra smeten. 
Gör rent visparna och torka ordentligt. Vispa äggvitorna till fast skum. Du ska kunna vända på bunken upp och ner ovanför huvudet utan att få smeten i håret. 
Rör försiktigt med en slickepott ner äggvitorna med skålen med äggulor, strösocker, saffran och Philadelphiaosten.
Krossa kexen. Använd gärna en mortel.
Lägg hälften av kaksmulorna jämn fördelat på botten av en form med löstagbar botten. 
Häll smeten jämt på kaksmulorna.
Ta resterande av kaksmulorna och strö jämt fördelat på smeten. 
Ställ in cheesecaken i 4 timmar i frysen. 
 
Ta fram cheesecaken 15 min före servering.
Mumsfilibabba! 
Kommentera inlägget här: