Vegetarisk paj i långpanna
Kategori: Matrecept, Vegetariskt
8-10 portioner
1. Sätt ugnen på 200°C.
Pajskal:
250 g smör
Pajskal:
250 g smör
6 dl vetemjöl
6 msk vatten
2. Skär smöret i småbitar.
3. Blanda smöret, mjölet och vatten till en deg.
4. Tryck ut degen i en långpanna (ca 30*40 cm för 8-10 bitar).
5. Nagga botten med en gaffel.
6. Ställ kallt i 15 min.
7. Förgrädda pajskalet ca 10 min i mitten av ugnen.
Fyllning - ricotta & kronärtskocka:
250 g (1 ask) körsbärstomater
4/5 dl solroskärnor
1 burk kronärtskockshjärtan
2 burkar ricottaost (à 250 g)
1 burk grön pesto (á ca 200 g)
5 ägg
2 dl mjölk
Broccoli
8. Skär körsbärstomater i hälften.
9. Rosta solroskärnor i en torr och het stekpanna.
10. Häll av marinaden från kronärtskockshjärtan och skär varje i 3-4 delar.
11. Skär broccolin i mindre bitar.
12. Blanda ricottaost med grön pesto, ägg och mjölk.
13. Fyll pajskalet med ricottablandningen.
14. Fördela kronärtskockaona, solroskärnorna, tomaterna med snittytan upp ovan och broccoli.
15. Grädda i mitt i ugnen ca 25 minuter.
