Rödbetsbiffar med fetaost
Kategori: Matrecept, Vegetariskt
Recept från vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi, Örebro
2 dl matvete (kan bytas ut med bovete eller ris)
2 rödbetor
1 msk fransk senap
1 msk kapris
1 nypa salt
100 g fetaost
1 dl valnötter
Ca ½ dl maizena
Ev. lite vatten men ska vara kletig.
Gör så här;
Koka matvete i dubbla mängd vatten.
Riv rödbetorna fint i en matberedare.
Hacka nötterna grovt.
Blanda samtliga ingredienser och avsluta med att smula sönder fetaosten i smeten.
Forma till mindre biffar och provstek en biff. Tillsätt eventuellt mer maizena eller lite vatten beroende konsistensen. Man kan ha i ett ägg, för det gör att att biffar håller ihop mer.
Stek sedan biffarna på svag värme.
Tips: peta inte på biffarna när man steker för då faller dom sönder mer.
Smaklig måltid
