liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Linssoppa med saffran

Kategori: Matrecept, Soppa, Vegetariskt

Recept från vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi, Örebro
 
2 dl belugalinser 
2 st schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 ,msk rapsolja
4 cm kanelstång
0,5 mg saffran
20 kardemummakärnor
500 g morötter
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
3 tomater
 
Gör så här;
Koka belugalinserna i 10-15 minuter i lättsaltat vatten tills de har ett lagom tuggmotstånd.
Låt de gärna svalna i sitt kokvatten, då behåller de formen bättre.
Sila sedan linserna.
Skiva lök och vitlök fint och fräs i några minuter i olja tillsammans med kanelstång, saffran och kardemumman, Se till så det inte bränns. 
Skala morötterna och dela i mindre minuter  och lägg dem i fräset. Hacka tomaterna mindre och lägg ner dom med. 
Häll på vatten och saltet och låt koka tills morötterna är mjuka.
Mixa allt med stavmixer. 
Tillsätt kokosmjölken och koka upp soppan.
Tillsätt belugalinser och värm försiktigt. 
 
Smaklig måltid
 
 
 
Kommentera inlägget här: