Bamsebiff
4 portioner
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
4 dl matlagningsgrädde
flytande margarin
1 msk kinesisk soja
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
4 dl matlagningsgrädde
flytande margarin
1 msk kinesisk soja
Gör så här:
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden.
Hetta upp flytande margarin i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff.
Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till.
Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min.
Hetta upp flytande margarin i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff.
Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till.
Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min.
Serveras med potatis och god sallad!
Mumsfilibba!
