Fläskkotlett i bit
Långkok
Fläskkotlett i bit
Salt
Svartpeppar
Kryddpeppar
Smör
2 buljongtärningar
1 grönsaksbuljong
Vatten
Gul lök
3 morötter
Äpple
2 vitlöksklyftor
Sås
Skyn från fläskkotletten
Mjölk
Mjöl
Grädde
Soja
Gör så här:
Krydda fläskkotletten väl med salt och svartpeppar.
Bryn flässkotletten i smör i en gjutjärnsgryta.
Skala gul lök och vitlöksklyftorna, dela, bryn den gula löken.
Lägg tillbaka kotletten i grytan och vitlöksklyftorna.
Koka upp vatten med buljongtäningar i en kastrull och häll över fläskkotletten med kryddpeppar, salt och peppar.
Låt det skjuda i 1,5 timme.
Skala morötterna och äpplet, skär det i bitar och lägg i grytan.
Låt det skjuda i 30 min till.
Ta upp fläskkotletten och lägg det på en tallrik.
Fiska upp morötterna och lägg det på en djup tallrik, som serveras när maten är klar.
Ta av skyn i en kastrull.
Blanda mjöl och mjölk i en shaker och häll i skyn.
Låt det tjockna till och häll i lite grädde.
Häll i soja så såsen får en fin brun färg.
Sila av såsen och serveras med fläskkotletten.
Gott att serveras med potatis och de kokta morötterna
Mumsfilibabba!
