Smörgåstårta
3-4 portioner
12 skivor Pågens Jättefranska
Krossade ostbågar
Grundröra (spackel runt om tårtan)
3 dl vispgrädde
2 dl cream fraiche
3 msk Hellman's majonnäs
Fyllning lager 1
100 g rökt skinka
Strimlad purjolök
1 dl grundröra
Fyllning lager 2
500 g mango (fryst)
Wasabi
1 dl grundröra
Pålägg
Blåbär
Räkor
Kallrökt lax
Gurka
Tomat
Citron
Gör så här
Gör två satser av grundröror.
Vispa vispgrädde och cream fraiche (hårdvispat) och rör ner majonnäs.
Tillsätt en gnutta salt.
Skär skinkan i små kuber, strimla purjolöken, och blanda med en dl grundröra.
Tina mango, rör ihop med en dl grundröra, tillsätt en gnutta wasabi.
Krossa ostbågarna till smulor.
Skär bort kanterna på brödet.
Lägg 2 skivor på en bricka, bred på ett lager av fyllning för lager ett.
Lägg 2 skivor på skivor, bred på ett lager av fyllning för lager två.
Bred på grundröra runt hela smörgåstårtan.
Bred på krossade ostbåggarna på kanterna på smörgåstårtan.
Dekorera med blåbär, räkor, lax och grönsaker.
Mumsfilibabba!
