Saffransskorpor
ca 50 st
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl sötmandel
Rörsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Skålla sötmandel med hett vatten så det täcker mandlarna, låt stå i 3 minuter.
Häll av vattnet, skölj med kallt vatten och häll av vattnet igen.
Skala bort det bruna och torka av mandlarna på papper, grovhacka .
Smält smöret med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med grovhackade sötmandel,
vänd ner i bunken.
vänd ner i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg på dem på en plåt.
Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125°C.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor med en taggad kniv och sprid ut bitarna.
Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt dem svalna
Mumsfilibabba!
