Smultrongårdens vaniljkaka
Kakan
4 ägg
4 ½ dl socker
3 tsk bakpulver
1½ dl vatten 37°C
4½ dl siktad mjöl
Fyllning
180 g smör
1½ dl mjölk
6 msk vaniljsocker
Gör så här:
Kakan
Sätt ugnen på 200°C.
Vispa ägg och socker vitt.
Vispa i vatten liten fort.
Tillsätt siktad mjöl (mjölsiktare eller häll över en tät sil)
Tillsätt siktad mjöl (mjölsiktare eller häll över en tät sil)
och bakpulver och rör ned med en slickepott, inte för länge.
Grädda i smörad och bröad form (24 cm) i 25-30 minuter.
Fyllning
Fyllning
Koka alla ingredienser i någon minut. Låt stå en stund.
Dela kakan i mitten. Slå över fyllningen och lägg på överst lagret.
Pudra rikligt med florsocker över.
Dela kakan i mitten. Slå över fyllningen och lägg på överst lagret.
Pudra rikligt med florsocker över.
Serveras med vispad grädde.

Mumsfilibabba!