Blåbärsmuffins
ca 12 stora
125 g smör
2 dl socker
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl frysta blåbär
Gör så här;
Mät upp smör och sockret i en bunke och ställ den i rumstemperatur så det blir det lättare att blanda sen.
Ställ 12 stora muffinsformar på en plåt.
Rör smör och socker till en jämn smet med en elvisp.
Rör i ett ägg i taget, tills en jämn smet.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och vispa ihop.
Tillsätt mjölk och mjöl. Kör försiktig på låg hastighet till en jämn smet, men inte för länge.
Vänd i blåbären med en slickepot i smeten.
Klicka ut smeten i muffinsformarna så de blir fyllda till ca ¾.
Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min i 200°C.
Låt muffisarna svalna.
(Godaste blåbärsmuffinssmet ever)
Mumsfilibabba!
