Äppelmuffins
12 stora muffins
125 g smör
1½ dl strösocker
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1½ mjölk
Fyllning
2 st äpplen
½ tsk kanel
1 msk strösocker
Gör så här:
Låt smöret bli rumstempererat.
Sätt ugnen på 200°C eller 175°C i varmluft.
Använd elvisp när du gör smeten
Blanda det rumstempererade smöret och sockret till en jämn smet.
Tillsett ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjölk och vispa.
Tillsätt mjöl och rör försiktigt i.
Ställ upp muffinsformar på en plåt och klicka i muffinsformarna.
Skala och skiva äpplena.
Blanda socker och kanel och vänd äpplen i kanelblandningen.
Lägg två skivor i varje muffins och tryck ned dem.
Lägg två skivor i varje muffins och tryck ned dem.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Mumsfilibabba!