Finsk kålrotslåda
Kategori: Matrecept, Vegetariskt
1 kg kålrötter (1kg motsvarar ca 2 stora kålrötter)
2 dl ströbröd
4 dl grädde
1 dl sirap
Muskotnöt
Vitpeppar
1 msk salt
1 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º.
Ska kålrötterna och skär kålrötterna i bitar. Koka i saltvatten tills kålrötterna tills de är mjuka.
Mixa kålrötter till mos.
Tillsätt sirap, grädde,ströbröd, ägg, muskotnöt, vitpeppar och salt och rör om,
Häll massan i en smord ugnssäkerform. Häll en klick smör ovanpå.
Grädda lådan i 1 ½-2 timmar.
Lådan kan frysas in.
Gott att servers md falukorv eller flägglägg. Även gott att ha till julbord.
Mumsfillibabba! 
