Crêpes
Kategori: Matrecept, Vegetariskt
4 portioner
Smet
3 ägg
5 dl mjölk
3 ägg
5 dl mjölk
1½-2 dl vetemjöl
½ tsk salt
Smör
Svampstuvning
1 liter färsk svamp
Smör
3 msk vetemjöl
3 dl grädde
½ tsk salt
Svartpeppar
Garnering
Riven ost
Garnering
Riven ost
Gör så här:
Smeten. Vispa samtlig ingredienser till en smet.
Smeten. Vispa samtlig ingredienser till en smet.
Klipp små remsor av bakplåtspapper.
Hetta upp stekpannan och stek ca 15 pannkakor.
Lägg två remsor mellan pannkakorna så det blir lättare att sära pannkakorna för fyllningen.
Fyllning. Skär den rensade svampen i mindre bitar.
Fräs smöret i en kastrull och tillsätt svampen.
Låt svampen småkoka tills all vätska kokat in.
Strö på mjölet och rör om ordentligt.
Spä lite grädde lite i taget, så mjölet inte klumpar.
Låt stuvningen koka några minuter.
Lägg två remsor mellan pannkakorna så det blir lättare att sära pannkakorna för fyllningen.
Fyllning. Skär den rensade svampen i mindre bitar.
Fräs smöret i en kastrull och tillsätt svampen.
Låt svampen småkoka tills all vätska kokat in.
Strö på mjölet och rör om ordentligt.
Spä lite grädde lite i taget, så mjölet inte klumpar.
Låt stuvningen koka några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg 2-3 msk stuvning som en sträng mitt på varje pannkaka och rulla ihop.
Lägg crêpesen på ugnsplåt med bakplåtspapper och strö över riven ost.
Lägg crêpesen på ugnsplåt med bakplåtspapper och strö över riven ost.
Trattkantarellstuvning
Mumsfilibabba!