Stark thaisoppa
4 portioner
3 kycklingfiléer
6-10 salladslökar
3 vitlöksklyftor
4,5 msk röd curry pasta
2 dl kokosmjölk
12 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 st röd chilifrukt
1 limefrukt
2 citrongräs
100 g glasnudlar
Salt
Cayennepeppar
Gör så här:
Finhacka salladslök, pressa vitlöken och fräs i en gryta med olja.
Rör ner röd curry och låt det fräsa.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och fond.
Pressa lime, tillsätt finhackad chili frukt och lägg i citrongräs (gör ett snitt längs med längs med), låt koka samman.
Finstrimla kycklingen och koka i soppa, så att den nästan faller sönder 20-25 min.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Ta upp citrongräset.
Krossa i glasnudlarna i soppan och låt det skjuda i 10 min.
Krossa i glasnudlarna i soppan och låt det skjuda i 10 min.
Dekorerar med strimlad sallladslök.
Mumsfilibabba!