liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Rulltårta

Kategori: Bakning, Mjuk kaka

3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
 
Fyllning; jordgubbssylt, hjortronsylt, blåbärssylt, hallonsylt eller vad du vill ha.
 
Gör så här;
Sätt ugnen på 250°C.
Vispa äggen och sockret pösigt med elvisp.
Bland mjöl och bakpulver i smeten, på lägsta hastigheten på elvispen i 20 sekunder. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, 30*40 cm.
Grädda i ugnen i 5 min. 
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret försiktigt som kakan har gräddats på.
Kan pensla på med kallt vatten på pappret, så lossnar det lättare.
Bred genast på fyllning och rulla ihop kakan på brädden. 
Låt rulltårtan svalna innan den skärs i bitar. 
 
Mumsfilibaba!
 

Kommentera inlägget här: