Minipizza med pesto, rödbetor och getost
Kategori: Matrecept, Vegetariskt
Recept från vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi, Örebro
8 småpizzor
200 g mandel, oskalade
2 tsk bovetemjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
½ dl vatten
1 ägg
Gör så här;
Sätt ugnen på 200°. Mixa mandel till fint mjöl. Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt vatten och uppvispat ägg och gör rör till en jämn smet. Låt svälla i fem minuter. Baka ut degen till 8 minipizzor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda pizzabottnarna i mitten av ugnen i ca 10 min.
Förbred i fyllningen under tiden.
Ruccolapesto
100 g ruccola
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
½ rödlök
½ dl olivolja
½ dl rapsolja
1 tsk honung
Salt & svartpeppar
Gör så här;
Mixa ruccola, valnötter, skalad och skivad lök i matberedare. Droppa i olja och honung och fortsätt mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
Rödbets- och chévre topping
2 rödbetor
1 dl ruccolapesto
4 skivor chévreost
1 msk honung
½ dl valnötter
1 tsk timjan
2 dl bladspenat
Gör så här;
Skala och skär rödbetorna i tunna skivor. Grovhacka valnötterna. Bred ruccolapesto på pizzabottnarna och fördela rödbetorna och chévreosten över. Ringla lite honung över och toppa med krossade valnötterna och timjan. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Toppa med bladspenat.
Smaklig måltid.