liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Minipizza med pesto, rödbetor och getost

Kategori: Matrecept, Vegetariskt

Recept från vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi, Örebro
 
8 småpizzor
200 g mandel, oskalade
2 tsk bovetemjöl
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
½ dl vatten
1 ägg
 
Gör så här;
Sätt ugnen på 200°. Mixa mandel till fint mjöl. Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt vatten och uppvispat ägg och gör rör till en jämn smet. Låt svälla i fem minuter. Baka ut degen till 8 minipizzor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda pizzabottnarna  i mitten av ugnen i ca 10 min.
 
Förbred i fyllningen under tiden.
 
Ruccolapesto 
100 g ruccola
1 dl valnötter
1 dl cashewnötter 
1 vitlöksklyfta
½ rödlök
½ dl olivolja
½ dl rapsolja
1 tsk honung
Salt & svartpeppar
 
Gör så här;
Mixa ruccola, valnötter, skalad och skivad lök i matberedare. Droppa i olja och honung och fortsätt mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
 
Rödbets- och chévre topping
2 rödbetor 
1 dl ruccolapesto 
4 skivor chévreost
1 msk honung
½ dl valnötter
1 tsk timjan
2 dl bladspenat
 
Gör så här;
Skala och skär rödbetorna i tunna skivor. Grovhacka valnötterna. Bred ruccolapesto på pizzabottnarna och fördela rödbetorna och chévreosten över. Ringla lite honung över och toppa med krossade valnötterna och timjan. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Toppa med bladspenat.
 
Smaklig måltid.  
 
Kommentera inlägget här: