Rödbetsravioli med ruccolacréme
Kategori: Matrecept, Vegetariskt
Recept från vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi, Örebro
4 mindre rödbetor
Ruccolacréme
5 dl cashewnötter
2 nävar ruccola
Lite ruccola till garnering
1 vitlöksklyfta
1 citron, zest & jucie
Ca ½ dl vatten
Ca ½ dl dl olivolja
Salt och honung
Gör så här;
Blötlägg cashewnötter i ca 2 timmar.
Skala rödbetorna . Skiva dom i den tunnaste kniven i matberedaren, Lägg dom åt sidan.
Mixa vitlöken och 2 nävar ruccola. Tillsätt cashewnötterna och mixa fint. Tillsätt citron - både zest och jucie samt vatten. Häll i olivolja i en tunn stråle och mixa samtidigt. Mixa allt till en slät massa.
Smaka av med salt och honung.
Lägg lite ruccola på varje rödbetsskiva. Klicka på ruccolacrémen. Lägg på en rödbetsskiva som lock.
Smaklig måltid