liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Ljummen rotsellerisallad med hasselnötter och mynta

Kategori: Matrecept, Veganskt

Recept från vegetariska restaurangen Rosengrens Skafferi, Örebro
 
1 dl hasselnötter
2 dl belugalinser
5 dl vatten
2 lagerblad
4 kvistar timjan
1 rotselleri (ca 650g)
4 msk olivolja
3 msk hasselnötsolja eller olivolja
3 msk vitvinsvinäger
4 msk hackad färsk mynta
Salt och peppar
 
Gör så här;
Sätt ugnen på 150°.
Häll nötterna på en plåt och rosta i ca 15 min.
Låt svalna och hacka dom sedan grovt.
Blanda linserna i vattnet tillsammans med lagerblad, timjankvistar och lite salt.
Koka upp och låt sjuda i 10-15 min. De ska inte bli helt mjuka utan ha ett visst tuggmotstånd. 
Låt svalna något i kokvattnet och häll sedan av.
Koka rotsellerin i rejält saltat vatten i 8-10 min till de mjuknat men fortfarande ha tuggmotstånd. 
Blanda de ljumna linserna med olja, vinäger, salt och lite peppar. Tillsätt rotsellerin, nötterna och myntan och blanda försöktigt. 
 
Smaklig måltid
 
Kommentera inlägget här: