Lax och purjolöks paj
4 portioner
Pajdeg
125 g margarin
3 dl mjöl
3 msk vatten
Äggstamning
4 ägg
4 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Fyllning
Purjolök
200 g kallrökt eller gravad lax
dillkvistar
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen.
Låt den vila i 30 min i kylskåpet. Jag kavlade ut direkt och la pajdegen i formen och ställde in pajformarna i kylskåpet.
Förbered äggstanningen.
Strimla purjolöken och skär laxen i små kuber.
När pajdegen har vilat klart i kylskåpet, så pensla på lite av äggstanningen och gaffla lite grann på pajbotten.
Förgrädda pajskalet i 5 min i ugnen på 225°.
Häll i äggstanningen och fyllningen i pajen.
Grädda i 20 minuter till i ugnen.
Gott att servera med sallad
Smaklig måltid