liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Lax och purjolöks paj

Kategori: Fisk, Matpaj, Matrecept

4 portioner
 
Pajdeg
125 g margarin
3 dl mjöl
3 msk vatten
 
Äggstamning 
4 ägg
4 dl mjölk
Salt 
Vitpeppar
 
Fyllning
Purjolök
200 g kallrökt eller gravad lax
dillkvistar
 
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. 
Låt den vila i 30 min i kylskåpet. Jag kavlade ut direkt och la pajdegen i formen och ställde in pajformarna i kylskåpet.
 
Förbered äggstanningen.
 
Strimla purjolöken och skär laxen i små kuber. 
 
När pajdegen har vilat klart i kylskåpet, så pensla på lite av äggstanningen och gaffla lite grann på pajbotten.
Förgrädda pajskalet i 5 min i ugnen på 225°.
Häll i äggstanningen och fyllningen i pajen.
Grädda i 20 minuter till i ugnen.
 
Gott att servera med sallad 
Smaklig måltid 
Kommentera inlägget här: