liiasmatochbak.blogg.se

Mat och bakrecept

Fläskkotlett i bit

Kategori: Kött, Matrecept

Långkok
Fläskkotlett i bit
Salt 
Svartpeppar
Kryddpeppar
Smör
2 buljongtärningar
1 grönsaksbuljong
Vatten 
Gul lök
3 morötter
Äpple
2 vitlöksklyftor
 
Sås
Skyn från fläskkotletten
Mjölk
Mjöl 
Grädde 
Soja
 
Gör så här:
Krydda fläskkotletten väl med salt och svartpeppar.
Bryn flässkotletten i smör i en gjutjärnsgryta.
Skala gul lök och vitlöksklyftorna, dela, bryn den gula löken.
Lägg tillbaka kotletten i grytan och vitlöksklyftorna.
Koka upp vatten med buljongtäningar i en kastrull och häll över fläskkotletten med kryddpeppar, salt och peppar. 
Låt det skjuda i 1,5 timme.
Skala morötterna och äpplet, skär det i bitar och lägg i grytan. 
Låt det skjuda i 30 min till.
 
Ta upp fläskkotletten och lägg det på en tallrik.
Fiska upp morötterna och lägg det på en djup tallrik, som serveras när maten är klar. 
Ta av skyn i en kastrull. 
Blanda mjöl och mjölk i en shaker och häll i skyn. 
Låt det tjockna till och häll i lite grädde.
Häll i soja så såsen får en fin brun färg. 
Sila av såsen och serveras med fläskkotletten.
 
Gott att serveras med potatis och de kokta morötterna. 
 
 
Kommentera inlägget här: