Kärleksmums
Íngredienser
150 g smör
1 ½ dl mjölk
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
150 g smör
1 ½ dl mjölk
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
2 msk stark kaffe
Glasyr
75 g smör
2 msk starkt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
75 g smör
2 msk starkt kaffe
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
Garnering
1 dl kokosflingor
Gör så här;
Sätt ugnen på 175°. Lägg i ett bakplåtspapper i en djup ugnsplåt. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Häll i vaniljsocker, kakao, bakpulver och kaffe. Tillsätt smör, mjölk och mjöl och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-40 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, vänd kakan upp och ner. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.